Gratis verzending vanaf €20

Uitgeverij SWP


NIEUW


Reviews

Catalogus Hoger Onderwijs 2024-2025

Catalogus Hoger Onderwijs 2024-2025

Deel, discussieer en volg!

Een overzicht van social media kanalen van Uitgeverij SWP
Uitgeverij SWP is actief op alle platformen met veel kennis- en interessegroepen.
Bekijk het overzicht

Nieuwsberichten

Integrale aanpak is nodig | Stress groeit bij werknemers

Nederlanders vallen vaker uit door stress op het werk en de werkdruk zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dat blijkt uit cijfers en een overheidsadvies die vandaag gepubliceerd zijn. Het afgelopen jaar groeide het aantal mensen dat zich langdurig ziek meldde om stressklachten met 11 procent. Uit cijfers van arbodienstverleners ArboNed en HumanCapitalCare blijkt dat het in bijna een kwart van de gevallen ging om overspanning of een burn-out.

 

Lees verder

Tips voor het regeerakkoord

Wij van uitgeverij SWP zijn de beroerdste niet als het erom gaat het aankomende regeerakkoord  van de goede inhoud te voorzien. In de wetenschap dat wij van veel beleidsterreinen niets weten, moeten we ons beperken tot sectoren waar meer kennis voorhanden is: de zorg en de kinderopvang.  Verder hebben we nog een algemene tip over onze democratie.

 

Lees verder

2e herziene druk | Diagnostiek bij kinderen en jeugdigen

Dit is een geheel herziene versie, geschreven door Ruth Willems, en bevat nu veel meer casussen. Dit boek is onder meer geschikt voor psychologen die zich richten op kinderen en jeugdigen. Een diagnostiekverslag vertelt het verhaal van de cliënt, geïnterpreteerd door een ander. Diagnostiek is meer dan een diagnose stellen. 

Lees verder

Nieuwe vertalingen van De Rougon-Macquart. De misstap van priester Mouret & meer

Het gedurfde idee om een nieuwe vertaling van Émile Zola’s grootse Rougon-Macquart uit te brengen, ontstaat op een winterse middag begin 2019. Inmiddels zijn er vijf delen verschenen, waarvan de nieuwste twee in 2024.

Lees verder

NIEUW | Werken met autisme

Werken met autisme is niet altijd gemakkelijk. Denk aan overprikkeling, stress rondom deadlines, overleg met collega’s of externe partijen, onduidelijkheid over taken. Allemaal dingen die het werken heel erg vermoeiend kunnen maken en soms zelfs zó belastend, dat je na je werk nauwelijks nog energie overhoudt. In Werken met autisme staan praktische tips voor op het werk, zodat je na het werk ook nog een fijne vriend(in) of partner of energieke ouder kunt zijn.

Lees verder


Meer